19th Ave New York, NY 95822, USA

Jurnal de gravidă – Al doilea trimestru de sarcină

#25săptămâni #gravidă

La ce trebuie să renunți pentru a fi mamă

Am luat o pauză. Am luat o pauză de la tot ce NU înseamnă bebe.

Însărcinată în 25 de săptămâni, mă pregătesc pentru cel mai greu job, acela de mamă, și îl iau foarte în serios.

Nu am făcut acest copil din inconștiență, ci într-o perioadă din viața mea când sunt mulțumită cu ceea ce am, cu meseria pe care o am, cu ceea ce am realizat până acum, fericită lângă bărbatul pe care îl am și care știu că va fi un minunat tată, așa cum este un minunat soț.

Când trebuie să faci un copil

Nu fac acest copil pentru a mă simți o femeie împlinită, ci pentru că mă simt o femeie împlinită.

Nu fac acest copil pentru a umple un gol, ci pentru că astăzi sunt pregătită să-i ofer și pot să-i ofer mult timp, răbdare și o familie.

Cei care mă cunosc sau m-au văzut măcar o dată la televizor, știu că sunt foarte ambițioasă. La fel cum m-am pregătit pentru cariera de jurnalist, cum mi-am pregătit fiecare jurnal de știri pe care l-am prezentat, așa cum m-am pregătit pentru fiecare live din viața mea, așa vreau să mă pregătesc și pentru meseria de MAMĂ.

Jurnal de noapte Antena 3, 2014
BIAS, 2015
Știrile dimineții România TV, 2017

Primul Jurnal de știri prezentat cu bebe în burtică

Știrile Realitatea de la 12, 2018

Am început să mă descopăr pe mine, ca femeie gravidă

Am învățat să-mi ascult și să-mi înțeleg corpul, să-mi accept picioarele umflate și kilogramele în plus și să mă simt sexy cu ele. Știu ce și cât am nevoie să mănânc pentru ca eu și fetița să fim sănătoase, știu că în toate există limită și faptul că sunt gravidă nu este o scuză pentru a mânca orice, oricând, oricât. Așa am învățat cu ce măncăruri pot să păcălesc poftele nesănătoase, care îngrașă. Nu vreau să fiu o gravidă răsfățată, ci una responsabilă.

Nu am renunțat la hainele sexy, din contră. Pozez fără reținere într-un costum de baie, pentru că știu că mă aflu în perioada din viața mea în care o astfel de ședință foto nu lasă loc de interpretări.

Am învățat până și „programul” de lovituri al fetiței din pântecul meu, pentru că mi-am făcut timp pentru ea. Pentru că acum este timpul ei, al copilului meu.

Se spune că nu ești niciodată pregătită pentru a fi mamă

Eu, însă, mă simt pregătită. Cred că totul ține de a fi dispusă să accepți că este momentul să treci tu, ca femeie, printr-o transformare fizică, sufletească, emoțională, care te poate duce la desăvârșire.

Dacă vrei să fii mamă, trebuie să renunți la multe dintre lucrurile care înainte îți făceau plăcere, pentru a primi altceva în schimb.

Iar ceea ce mă va ajuta să fiu o mamă bună este tocmai gândul că, în meseria de MAMĂ, nu există o a doua șansă. Nici pentru mine, nici pentru copilul meu.

Cu drag,

Anisa Săndulache

Related Posts

Leave a comment

%d blogeri au apreciat: