19th Ave New York, NY 95822, USA

Postul înseamnă iubire

„Toate relele încep de la stomac”, spunea părintele Arsenie Boca.

Postul este o luptă aspră cu trupul tău, cu patimile tale.

Postul are rolul de a-ți curăța trupul până când nu mai reprezintă o piedică pentru sufletul tău.

Un corp murdar este un loc perfect pentru păcate.


Este primul post pe care îl țin. 40 de zile. De când am început postul, nu-mi mai aud stomacul gol, nici poftele de toate felurile. Am început să văd amărăciunea din jurul meu, iar ochii mei sticlesc de lacrimi și compasiune pentru cei bolnavi și neputincioși.

După două săptămâni de post, am început să simt unde este locul meu și unde nu este și să renunț mai ușor la oamenii de care nu mai vreau să fiu înconjurată pentru cei lângă care merită să fiu.

Oamenii care m-au rănit voit, sunt iertați cu toții, cu un gând bun de la mine, dar undeva departe, unde nu mă mai pot atinge. Mă rog să iasă din amărăciunea lor și din goana asta după bani și faimă.


Mintea mea este atât de limpede acum, corpul slăbit, dar sănătos, iar atunci când am dezlegare la pește și la vin, știu să-mi prețuiesc mâncarea din farfurie și să fiu recunoscătoare pentru ea.

Fiecare dumicat pe care il refuz in post, este o învățătură spirituală. În acest moment, sunt flămândă. Dar nu după mâncare, ci după o viață mai bună și mai curată.

 

Cu drag,

Anisa Săndulache

Leave a comment

%d blogeri au apreciat: