19th Ave New York, NY 95822, USA

Cea mai bună metodă de slăbit

Cea mai bună dietă este cea pe care poți s-o ții toată viața!

Niciodată nu am fost o femeie grasa, dar au fost perioade in care am avut niște kilograme in plus, vizibile. Pentru ca mancam mult si prost. Stergeam farfuria cu dumicatul, ca sa fiu sigura ca masa face toti banii.

Cand sunt fericita, multumita de viata mea, nu mananc mai mult decat imi trebuie. Nici macar nu am pofte nesanatoase. Nu poftesc la dulciuri sau la ceva ce nu-mi aduce nimic bun in afara de a-mi satisface, pe moment, o pofta.

Iar daca am o pofta nesanatoasa, imi repet: „Eu nu sunt pofta asta.” Si ies invingatoare din lupta.

Stiti acea expresie din popor atunci cand un om mananca cu prea mare pofta:”mai inchina-te si tu!” Este o expresie cat se poate de spirituala. Sa mananci putin este o disciplina spirituala.

Cu burta plina nu mai ai nicio stare de rugaciune, de ganduri bune, de dragoste, de miscare, de munca, de nimic. Nu am scris acest articol pentru ca astazi am ajuns la kilogramele pe care mi le-am dorit si nu il pun pe seama unei reusite. Ci pentru ca acum am inteles.

L-as fi scris atunci cand aveam cele 8 kilograme in plus daca as fi stiut ca cele 8 kilograme inseamna stres, efort, neimpliniri, slabiciune si toate frustrarile mele.

L-as fi scris atunci daca as fi inteles ce relatie stransa era intre mine si kilogramele mele. Cand am scapat de toate cele de mai sus, s-au dus si ele…kilogramele.

O DIETA SANATOASA POATE FI UN STIL DE VIATA

Astazi nu mai simt o senzatie de disconfort atunci cand imi este foame. Daca stiu ca voi lua masa la ora 19 si este ora 17, nu rontai nimic inainte.

Si nici nu devastez mai apoi frigiderul. Nu mananc atunci cand imi este foame, asa cum este recomandat de cei mai multi nutritionisti, ci atunci cand am stabilit orele de masa.

Mananc cel mai mult acasa, doar la ocazii speciale in oras. Nu mananc produse ambalate, frumos colorate. Imi place apa. Ma gandesc mereu la ceva frumos atunci cand fac mancare sau spun o rugaciune.

Nu consider ca mancarea mi se cuvine, ci sunt recunoascatoare pentru fiecare portie.

Cu drag,
Anisa Săndulache

Related Posts

Leave a comment

%d blogeri au apreciat: