19th Ave New York, NY 95822, USA

Soția își face bărbatul bun sau rău

Soțul meu nu merită să-l îmbrățișez atunci când este răutăcios, furios și lipsit de afecțiune. Dar Dumnezeul din el, da.

Dacă soțul meu nu este un om bun într-un anumit moment este din cauză că nu sunt eu suficient de bună pentru a scoate din el ce are el mai bun și mai frumos.  Soțul meu e bun, eu mi l-am ales, de el m-am indragostit, cu el am mers în fața altarului pentru ca mi-am dorit să fim împreuna pentru totdeauna.

Un moment în care nu știe să răspundă cu afecțiune, nu-l face mai puțin bun sau mai puțin soț. Nu-l face decât un om mai slab, iar rolul soției este să vadă sau să scoată fărâma de Dumnezeu din el și să-l facă puternic.

Nimic nu e posibil fără Dumnezeu. O relație fără Dumnezeu este o relație sortită, din start, eșecului. Dacă tu te plângi, femeie, că nu te înțelegi cu bărbatul tău, gândește-te de câte ori v-ați rugat împreună sau de câte ori i-ai fost alături în momentele de furie.

Nu v-ați ales pentru o demonstrație de forță, ci pentru a fi împreună mai puternici.  Trebuie să învățăm să ne dăruim, să dăruim înainte de a primi. Trebuie să învățăm că îmbrățișarea noastră nu trebuie să vină ca un răspuns la îmbrățișarea celuilalt.  Dumnezeu îți poate da o mare iubire, dar tu ești cea care o păstrează. Iubindu-L pe Dumnezeu, îți iubești partenerul. Îl prețuiești și îl respecți. Iubirea e deseori confundată cu o emoție. Nu, iubirea e putere de la Dumnezeu. E puterea ta de a păstra, întreține și clădi ceva care să dureze o viață. Cel puțin. Când iubești, trebuie să ieși din tine și să trăiești în celălalt. Să nu te înfurii, să ai răbdare, să-i iubești greșelile, să vă corectați greșelile.  Să nu consideri că felul în care ești tu e mai bun decât al celuilalt. Nu ai dreptul ăsta. Voi sunteți un tot.

Eu și soțul meu ne-am fi putut despărți de multe ori. Când ne certăm, poate el nu merită să-l iert. Dar Dumnezeul din el, da. Atunci când suntem pe punctul de a ne certa,  în el îl văd pe Dumnezeu. Văd fărâma de Dumnezeu pe care vreau să o scot din el. Și atunci îi zâmbesc, îl mângâi și las de la mine.  Și este bine așa și ne este bine. Și o luam de la capăt cu bune și rele și de fiecare dată suntem mai buni împreună și mai înțelepți. Și în fiecare zi suntem mai puternici și de neînvins. Pentru că în noi și cu noi e Dumnezeu. Și  ce a legat Dumnezeu, nimic din lumea asta să nu despartă.

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

%d blogeri au apreciat: